Suroviny:
kuřecí prsa
lilek
máslo
vejce
hl. mouka
strouhanka
Maldonská sůl
olivový olej
Do hrnečku nebo malého hrnce dáme kousek másla a
položíme na kraj lávové desky. Kuřecí prsa rozřízneme
podélně, aby byly užší a zlehka je pěstí naklepeme. Poté je
obalíme v klasickém trojobalu a dáme grilovat na lávovu
desku. Řízky otáčíme a potíráme rozpuštěným máslem,
dokud nebudou křupavé se zlatavou barvu.
Mezitím si podélně rozpůlíme lilek, který nařízneme šikmo
až ke slupce cca po dvou centimetrech, a to i z druhého
směru (vznikne mřížka). Lilek vložíme na lávový gril a grilujeme z každé
strany. Jakmile lilek změkne aje lehce „připálený" máme
hotovo. Pak už jen připravený lilek posypeme Maldonskou
solí, bohatě zakápneme olivovým olejem a je hotovo.
E-mail: info@lavagrill.cz
Publikováno: 11. 05. 2017
Další recepty
Propečený steak, šťavnatý losos, pivo, víno a pohoda, jakou zažijete jen s přáteli při letním grilování. Dopřejte si grilování bez přepáleného tuku se zachováním opravdové chuti.
To vše zažijete s LavaGrill, grilovacím kamenná deska určena přímo pro grilování.
Jako přírodní grilovací kámen nenese žádné průmyslové stopy po úpravách a je zdravotně absolutně nezávadný s nulovým podílem olova. Není ani napuštěn nebo ošetřen žádnou chemickou látkou. A oproti těžším (5 cm silným) žulovým kamenům nepraská.
Grilování vás teď začne nečekaně bavit. Těšte se!